Huom! Valikko aukeaa klikkaamalla.

 • Fysioterapia

  Kehosi on tehty liikkumaan – me autamme sinua palauttamaan liikkeen kehoosi!

  Fysioterapiaan hakeudutaan usein kivun vuoksi. Kipu tai joku muu ongelma, esimerkiksi liikerajoitus, voi haitata arkea ja liikuntasuorituksia. Fysioterapialla hoidetaan näitä ongelmia, mutta myös ennaltaehkäistään uusien syntymistä. Tuki- ja liikuntaelinten kivuissa fysioterapia on ensisijainen hoitomuoto. Fysioterapiaan ei tarvita lääkärin lähetettä.

  Fysioterapia alkaa aina huolellisella tutkimisella. Asiakkaan ongelmat kartoitetaan ja yhdessä asiakkaan kanssa laaditaan suunnitelma ongelman hoitamiseksi. Fysioterapiassa asiakkaan aktiivinen tekeminen on avainasemassa. Koska tarkoituksena on palauttaa kehon normaali toiminta, on tärkeää, että asiakas sitoutuu hoitoon. Fysioterapia sisältää myös fysioterapeutin tekemiä käsittelyitä, joiden tarkoituksena on palauttaa kehon normaali toiminta. Fysioterapialla voidaan rentouttaa tai aktivoida kehoa, tarpeen mukaan.

  Fysioterapiasta saat

  • eväät kehosi huoltamiseen
  • palautat tai kohotat liikkumiskykyäsi
  • opit tuntemaan, kuinka kehosi toimii
  • opit hallitsemaan ja hoitamaan kipua
  • oivallat, miten voit ehkäistä vammoja ja kipuja
  • huomaat, kuinka kehollisilla harjoituksilla voit hoitaa esimerkiksi stressiä
  • varmuuden siihen, että löydät omalle keholle sopivat liikkumismuodot
  • valmentajan ja tsempparin

  Fysioterapia

  • Fysioterapia 55 min
   62 €
  • Lääkärin lähetteellä KELA-korvaus
   8 €/kerta

  Liikkujan fysiokartoitus

  • Liikkujan fysiokartoitus 75 min
   75 €

  Niskaklinikka

  • Niskaklinikka 3 x 55 min
   150 €
  • Emma Mälkiä
   Fysioterapeutti
  • Terhi Jokela
   Fysioterapeutti
  • Äitiysfysioterapia ja lantionpohjan fysioterapia

   Äitien hyvinvointia!

   Äitiysfysioterapia on äitien hyvinvointiin tähtäävää fysioterapiaa. Tavoitteena on kuntouttaa tai ennaltaehkäistä kehon kipuja ja ongelmia. Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista, koko äidin huomioon ottavaa fysioterapiaa. Äitiyfysioterapiaan voi hakeutua suunnitellessa raskautta, raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen, myös useita vuosia synnytyksen jälkeen.

   Äitiysfysioterapian erityispiirre on keskivartalon ja lantionpohjan kuntouttaminen. Vatsalihasten erkauma, virtsa- tai ulosteen karkailu, sektioarpien hoitaminen ja lantion alueen kiputilat ovat usein hoitoon hakeutumisen syynä. Äitiysfysioterapeutilta saat myös ohjeet raskaudenaikaiseen ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan.

   Lantionpohjan alueen ongelmat liittyvät läheisesti raskauteen ja synnytykseen, mutta myös esimerkiksi ikääntymiseen tai leikkauksiin. Lantionpohjan fysioterapialla voidaan hoitaa virtsan- ja ulosteenkarkailua ja keskivartalon lihasten toimintaa.

   Emma Mälkiä on erikoistunut lantionpohjan fysioterapiaan ja äitiysfysioterapiaan.

   Varaa aikasi tästä!

  • Selkäkivut

   Selätä selkäkivut!

   Selkäkipu on yleinen vaiva ja suurin osa kokee selkäkipua jossakin vaiheessa elämäänsä. Vaikka suurin osa selkäkivuista ovatkin vaarattomia, voi kipu vaikeuttaa päivittäistä elämää huomattavasti.

   Fysioterapiassa selkäkipua hoidetaan oireen mukaisella tavalla. Tavoitteena voi olla kivun vähentäminen, selän toiminnan normalisoiminen ja liikuntaan palaaminen tai liikunnan lisääminen. Fysioterapiasta saat ohjausta, jonka avulla pidät selkäsi kunnossa jatkossakin.

   Selkäkipu ei välttämättä vaadi käyntiä lääkärillä. Suurin osa selkäkivuista, jopa välilevyn pullistumat, paranevat ilman leikkausta tai lääkitystä fysioterapian avulla. Fysioterapeutti osaa ohjata tarvittaessa lääkärille. Esimerkiksi alaraajojen puutuminen, tuntopuutokset tai virtsanpidätyskyvyn heikkeneminen ovat syitä hakeutua lääkäriin.

   Terhi Jokela on erikoistunut hoitamaan selkäkipuja. Varaa aika tästä!

  • Liikkujan fysiokartoitus

   Liikkujan turvatarkastus

   Fysiokartoitus varmistaa, että liikkumisesi on turvallista nyt ja tulevaisuudessa. Haluatko tietää, onko sinulla lihasepätasapainoa, onko kyykkytekniikkasi turvallinen tai miksi polvesi kipeytyvät liikunnan aikana? Kartoituksen aikana selvitämme, miten käytät kehoasi ja miten voit olla varma, että liikut turvallisesti. Fysiokartoitusta suositellaan ennen elämäntavan muutosta aktiivisemmaksi.

   Emma Mälkiä ja Terhi Jokela ovat perehtyneet ennaltaehkäisemään liikuntavammoja.

   Varaa aikasi tästä!

  • Niskaklinikka

   Niskakivusta ei tarvitse kärsiä!

   Niskajumiin ja kipeisiin hartioihin haetaan usein apua hieronnasta. Istumatyötä tekevät ajattelet usein, että kivut kuuluvat istumatyöhön ja vain hieronta auttaa. Niskakipuun on kuitenkin mahdollista vaikuttaa!

   Hieronta on hyvä ensiapu, mutta se ei poista niskajäykkyyden syytä. Fysioterapialla ja ergonomiaa parantamalla niskan kipuja voidaan lievittää ja jopa poistaa kokonaan. Tämä vaatii muutoksen tekemistä omiin totuttuihin tapoihin.

   Niskaklinikka koostuu kolmesta tapaamisesta. Niiden aikana selvitetään ongelman syy ja saat yksilölliset hoito-ohjeet. Kolme tapaamiskertaa on hyvä alku niskakivujen hoidossa. Niskaklinikka vaatii sinulta sitoutumista ja halua päästä eroon niskakivusta, mutta se kannattaa!

   Älä tyydy vain oireen hoitoon – ota niskalenkki niskakivusta! Emma Mälkiä on erikoistunut niska- ja hartiaseudun ongelmiin.

   Varaa aikasi tästä!

  • Olkapääkivut

   Olkapääkivut

   Olkapääkivut voivat vaikeuttaa arjen sujuvutta. Kipuen syynä voi olla esimerkiksi nivelrikko, kiertäjäkalvosimen ongelmat tai jäätynyt olkapää. Yhteistä kuitenkin kaikille on, että olkapäätä ei voi käyttää normaalisti.

   Olkapäätä ympäröivät lihakset. Hyvin usein olkapääkivussa on kyse lihasten, jänteiden tai luisten rakenteiden, esimerkiksi lapaluun tai solisluun poikkeavasta toiminnasta. Fysioterapian avulla toiminta voidaan palauttaa normaaliksi, jolloin kivut vähenevät. Olkapääkivussa tärkeää on asiakkaan oma aktiivisuus. Kipu vähentää käden käyttöä joka taas heikentää lihasten toimintaa. Fysioterapeutti ohjaa juuri sinulle sopivat liikkeet , joilla olkapää kuntoutuu ja arjesta tulee kivutonta.

   Emma Mälkiä on perehtynyt olkapään kipuihin ja ongelmiin. Varaa aikasi tästä!

  • Leikkausten jälkeinen kuntoutus

   Liikkeelle leikkauksen jälkeen!

   Erilaisten leikkausten, kuten polvi-, selkä-, olkapää- ja lantion alueen leikkausten jälkeen kuntoutus on hyvin tärkeää. Fysioterapeutin avulla kuntoutuminen ja palaaminen arkeen ja liikuntaharrastuksiin sujuu turvallisesti. Kuntoutuksen jälkeen saatat olla jopa paremmassa kunnossa kuin ennen leikkausta!

   Oulun Hyvinvointistudion kaikki fysioterapeutit tekevät leikkausten jälkeistä kuntoutusta. Varaa aikasi tästä!

 • Liikuntapalvelut ja pilates

  Kehosi on tehty liikkumaan – liikuta sitä!

  Hyvinvoinnin ensimmäinen kulmakivi on riittävä fyysinen aktiivisuus. Liikunnalla on lukuisia hyötyjä terveydelle ja hyvinvoinnille. Esimerkiksi elintapasairauksien, kuten 2-tyypin diabetes, korkea kolesteroli ja korkea verenpaine, hoidossa ja ennaltaehkäisyssä liikunta on merkittävässä asemassa. Liikunnan on myös todettu heikentävän kipuaistimusta. Liikunnan osuus elämäntapamuutoksessa kohti hyvinvointia on kiistaton.

  Liikunta ei tarkoita vain kuntosalia. Päivittäinen, sopivasti annosteltu ja kuormitukseltaan sopiva liikunta ylläpitää terveyttä ja hyvinvointia. Oulun Hyvinvointistudion fysioterapeutit Emma ja Terhi ovat tämän asian ammattilaisia ja osaavat auttaa sinua löytämään sinulle sopivan tavan liikkua ja olla aktiivinen.

  Oikotietä ei ole, valinta on sinun. Haluatko voida paremmin?

  Yksilöohjaus

  • 55 min
   62 €
  • Ostettaessa useampia ohjauskertoja hinta sovitaan erikseen.
   / kerta
  • Emma Mälkiä
   Fysioterapeutti
  • Pilates ja pienryhmätunnit

   Pilates- ja pienryhmätunnit

   Oulun Hyvinvointistudio järjestää pilatesta ja muita pienryhmäkursseja säännöllisinä viikkotunteina. Kaikki tunnit ja ilmoittautuminen löytyvät viikkokalenteristamme TÄÄLTÄ! Järjestämme myös lyhyt- ja viikonloppukursseja. Tiedon näistä löydät ajankohtaista – kohdasta TÄÄLTÄ!

   Aika: viikot 11-18
   Hinta: 118 € / yksi kurssi
   Ilmoittautuminen netissä: Katso tunnit ja lisätiedot TÄSTÄ

   Kaikki tunnit ovat pienryhmiä, maksimissaan 10 osallistujaa. Tämä takaa sen, että jokainen saa yksilöllistä ohjausta ja harjoitteet ovat turvallisia ja juuri sinulle sopivia. Jos et pääse omalle tunnillesi, voit korvata tunnin missä tahansa muussa ryhmässä.

   Tunneilla käytetään erilaisia välineitä, kuten isoja ja pieniä palloja, pilatesrenkaita, pilatesrullia ja kuminauhoja. Kaikki tarvittavat välineet löytyvät Oulun Hyvinvointistudiolta.

  • Yksilöohjaus

   Fysioterapeutti ja liikunnanohjaaja käytettävissäsi – parempaa kuin personal trainer!

   Haluatko aloittaa kuntoilun, tarvitsetko kuntouttavan ohjelman kuntosalille/kotiin tai onko sinulla jokin tuki- ja liikuntaelinsairaus, etkä tiedä, miten voit liikkua. Tai onko tavoitteenasi painonhallinta? Me autamme sinua! Meidän avullamme liikkumisesi on turvallista, mutta silti tehokasta ja saavutat tavoitteesi. Saat käyttöösi kaiken ammattitaitomme niin fysioterapiasta kuin liikuntavalmennuksesta.

   Emma Mälkiä on liikunnanohjaaja yli 1o vuoden kokemuksella. Fysioterapeutin ja liikunnanohjaajan koulutukset takaavat hyvät tiedot eri urheilulajeista ja keholle turvallisesta harjoittelusta. Varaa ilmainen alkukartoitus ja -suunnitteluaika Emmalta TÄSTÄ!

  • Ryhmäohjaus ja työhyvinvointi

   Tyhypäivät, polttarit, virkistyspäivät, rentoutushetket... Kaikki onnistuu!

   Järjestämme räätälöidysti liikunnanohjausta ja elämyspalveluita ryhmille ja työyhteisöille. Tarjoamme monipuolisesti sisä- ja ulkoliikuntaa. Tulemme paikan päälle tai järjestämme tapahtuman meidän tiloissamme. Kesällä onnistuu mm. SUPsafarit ja SUPjooga, fatbike-retket, pilates-, jooga- ja kehonpainoharjoittelutunnit, myös ulkona! Talvisin sisälajien lisäksi mm. fatbike-retket, lumikenkäily- ja hiihtoretket. Kysy, niin suunnitellaan juuri teille sopiva kokonaisuus! Ota yhteyttä Emma Mälkiään emma@oulunhyvinvointistudio.fi.

 • Hieronta

  Rentouttavaa hierontaa!

  Hieronnasta rentoutusta arkeen, hyvinvointia keholle ja mielelle. Hieronta sopii silloin, kun kehossa ei ole erityistä vaivaa. Hieronta rentouttaa lihaksia ja mieltä. Hierontaan kuuluu tarvittaessa myös imukuppihieronta. Fysioterapeutin ammattitaidolla toteutettu hieronta on tehokasta ja turvallista. Hierontaa tekevät Oulun Hyvinvointistudion fysioterapeutit, Terhi ja Emma.

  Hieronta

  • 55 min
   54 €
  • Emma Mälkiä
   Fysioterapeutti
  • Terhi Jokela
   Fysioterapeutti
 • Ravinto

  Ravinnolla on suuri merkitys terveyteen!

  Terveellinen ravinto on yksi hyvinvoinnin kulmakivistä. Voit vaikuttaa sekä terveyteesi, hyvinvointiisi että jaksamiseesi ruokavalion avulla. Terveellinen ruoka voi olla herkullista, värikästä ja hyvää oloa tuovaa ruokaa, ja ruokailuhetkestäsi ruoanlaittoineen voi muodostua arkeesi rauhoittava hengähdyshetki. Valinta on sinun – haluatko panostaa itseesi, jaksamiseesi ja hyvinvointiisi? Haluatko vastauksia ravitsemusaiheisiin kysymyksiisi ja tukea muutokseen?

  Ravitsemusterapeutin vastaanotolta saat ratkaisuja esimerkiksi

  • Herkän vatsan ongelmiin
  • Turvotukseen
  • Vatsakipuihin
  • Hallitsemattomaan syömiseen
  • Tunnesyömiseen
  • Vegaaniruokavalioon
  • Painonhallintaan
  • Elämäntapamuutokseen
  • Syömishäiriöihin
  • Sydän- ja verisuonisairauksien hoitoon ruokavaliolla
  • Erityisruokavalioihin, esimerkiksi FODMAP -ruokavalioon

  Ravitsemusterapia antaa sinulle varmuuden, että ruokavaliosi on terveellinen, sinulle sopiva ja terveyttä edistävä. Oulun Hyvinvointistudion laillistettu ravitsemusterapeutti Emilia Leinonen vastaa mielellään kysymyksiisi. Voit laittaa Emilialle suoraa viestiä osoitteeseen info@emilialeinonen.fi.

  • Ravitsemusterapia 55 min
   90 €

  Huom! Jos koet, että hyötyisit useammasta ravitsemusterapiakerrasta, ota yhteyttä Emiliaan info@emilialeinonen.fi niin katsomme sinulle yhdessä sopivan paketin.

 • Uni

  Paranna untasi – voi paremmin!

  Unen aikana kehomme tulisi levätä ja palautua päivän rasituksesta. Lepo ja palautuminen ovat erittäin tärkeä osa hyvinvointia. Mutta jos sinua vaivaa unettomuus, kipu nukkuessa tai herätessä, päänsärky aamulla ja jatkuva väsymys, et voi hyvin. Huono uni kampittaa päivällä hyvinvoinnin eteen tehdyt hyvät asiat.

  Jokaisen on kuitenkin nukuttava, joten miksi et käyttäisi aikaasi hyödyksi, ja palautuisi tehokkaasti? Oikean uniasennon, hyvän tyynyn ja patjan sekä riittävän unen avulla saat paljon enemmän irti päivästäsi.

  Uneen ja uniergonomiassa sinua auttaa unifysioterapeutti Jenni Ahopelto. Jennillä on yli 10 vuoden kokemus uniasioiden parissa ja hänellä on hyvä käsitys, miten suomalaiset nukkuvat. Jennin missiona on, että yksikään oululainen ei enää tyytyisi huonoon uneen. Kivut ja väsymys eivät ole niitä asioita, mistä vaan pitää kärsiä.

  Uniergonomiaan on mahdollista varata yksilöohjauskerta tai uniergonomia-ohjaus voidaan toteuttaa ryhmälle. Ota yhteyttä suoraan Jenniin jenni@ergonovita.fi.

  • Jenni Ahopelto
   Työfysioterapeutti

  Ota yhteyttä Jenni Ahopeltoon jenni@ergonovita.fi.

 • Ajankohtaista

  Kursseille ilmoittautuminen on käynnissä ja kevään tapahtumakalenteri on julkaistu!
  LUE LISÄÄ
 • Blogi

  5 vinkkiä helpompaan hiihtoon
  LUE LISÄÄ
 • Varaa aika

  • Varaa aikasi kätevästi netistä!
  VARAA AIKA TÄSTÄ!