Fysioterapia

Fysioterapeutti auttaa sinut kuntoon!

Fysioterapeutti on liikkeen ja liikkumiskyvyn asiantuntija. Fysioterapiassa siis kehitetään ja ylläpidetään ihmisten toiminta- ja liikkumiskykyä. Usein ajatellaan, että fysioterapia on vain kivun hoitoa, hierontaa tai niksauttelua. On totta, että fysioterapiaan hakeudutaan usein silloin, kun joku paikka on kipeänä tai tarvitaan kuntoutusta esimerkiksi leikkauksen jälkeen. Fysioterapeutin tärkein tehtävä on kuitenkin pitää huolta ihmisten fyysisestä liikunta- ja suorituskyvystä. Tämän vuoksi fysioterapia on oikeastaan paljon muuta kuin poppaskonsteja!

Miten personal training ja fysioterapia eroavat toisistaan?

Personal training eli tutummin PT tarkoittaa henkilökohtaista valmennusta fyysisen suorituskyvyn ylläpitoon ja kehittämiseen. Tämän tulisi olla myös osa fysioterapeutin ydinosaamista. Tämän vuoksi kaikki Oulun Hyvinvointistudion fysioterapeutit ovat kouluttautuneet laajasti ja lisänneet osaamistaan myös liikuntapuolella. Näin ollen personal training on osa Oulun Hyvinvointistudion tarjoaamaa fysioterapiaa.

Fysioterapeutin koulutus on huomattavasti laajempi kuin personal trainerin. Olennainen ero on, että fysioterapiassa tehdään aina huolelliset alkututkimukset, jolloin harjoitteluohjeet ovat aina juuri sinulle räätälöidyt. Toinen huomattava ero on myös se, että fysioterapiassa tavoite on aina terveyden edistäminen. Näin ollen tiukat, asiakkaalle sopimattomat kuntokuurit tai laihdutusohjeet eivät ole osa fysioterapiaa.

Fysioterapeutti on sinun henkilökohtainen valmentajasi kohti terveellisempää elämää. Oli kyse sitten painonhallinnasta, vamman kuntouttamisesta, kokonaisvaltaisesta kunnon kohottamisesta, uupumuksesta ja palautumisen ongelmista tai erilaisista tuki- ja liikuntaelinten kivuista, voit aina kääntyä fysioterapeutin puoleen. Fysioterapiassa edetään terveys ja suorituskyky edellä ja hoitosuunnitelma laaditaan aina sinulle henkilökohtaisesti. Fysioterapeutti ei voi auttaa sinua fitness-kuntoon, mutta fysioterapeutti voi tsempata sinua paremman terveyden metsästämisessä!

DSC02367.jpg

Milloin voi tulla fysioterapiaan?

Hoitoon hakeudutaan usein jonkin kiputilan tai toimintarajoitteen vuoksi. Aluksi tärkeää onkin hoitaa tätä kipua, jotta tilanteessa päästään etenemään. Hoito ei kuitenkaan saisi jäädä vain kivunhoidon tasolle, vaan suorituskykyä pitäisi pyrkiä aktiivisesti lisäämään. Tämän vuoksi asiakkaan oma aktiivisuus on erittäin tärkeää hoidon onnistumisen kannalta.

Fysioterapiaan voi tulla myös täysin terveet henkilöt, jotka haluavat ehkäistä esimerkiksi urheiluvammojen syntyä. Myös kartoitus oman kehon kunnosta ja tilanteesta sekä puolierojen ehkäisemisestä voi olla syy tulla fysioterapiaan.

Osa fysioterapiaa ovat esimerkiksi koti- ja kuntosalitreeniohjeet, liikuntasuunnitelmat, yhdessä tehdyt treenit, kehonhuolto-ohjeet ja ravitsemusohjeet, asiakkaan tarpeen mukaan. Koska kyse on yksilöllisestä hoidosta, ohjeet ovat aina henkilökohtaisia eikä one-size-fits-all-ratkaisua ole olemassakaan. Jokaisella Oulun Hyvinvointistudion fysioterapeutilla on oma erikoistumisalansa ja erikoisosaamisensa. Ammattilaisten joukosta löydät varmasti itsellesi sopivan terapeutin!

Palvelusta vastaavat fysioterapeutit

Terhi Jokela

Fysioterapeutti 

Vastuualueet:

-alaraajafysioterapia

-lonkka, polvi- ja nikkakivut

-nukkumisergonomia

-fasciakäsittelyt

-FasciaMethod -tunnit

marjaana koivuranta1.jpg
Marjaana Koivuranta

Fysioterapeutti 

Vastuualueet:

-äitiysfysioterapia

-skolioosin hoito

-selkäkipujen hoito

-spiraalistabilaatiomenetelmä

-leikkausten jälkeinen kuntoutus

-rintasyöpäleikkauksen jälkeinen kuntoutus

-olkapäävaivojen kuntoutus

matias-pahkala.jpg
Matias Pahkala

Fysioterapeutti

Vastuualueet:

-urheilufysioterapia

-aktiiviliikkujan fysioterapia

-urheiluvammojen kuntoutus

-fysiikkavalmennus ja personal training

-voimavalmennus

-pienryhmävalmennus

Lisätietoa blogikirjoituksissa: