Marjaana Koivuranta

Olen tuki- ja liikuntaelinvaivoihin sekä äitiysfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti ja kouluttautunut laajasti selkä, olkapää ja alaraajojen vaivojen hoitoon sekä leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen. Olen perehtynyt myös skolioosin hoitoon sekä kouluttautunut Spiraalistabilaatio-ohjaajaksi (Spiraalistabilaatiosta lisää TÄSTÄ).

Liike on lääke

Vuosien varrella fysioterapiassa on ollut erilaisia trendejä kuten kinesioteippaus tai faskiakäsittelyt. Itsekin käytän näitä menetelmiä aina tarpeen mukaan, mutta se mikä on aina ollut ja tulee aina olemaan  tärkein fysioterapeutin työkalu on asiakkaan ohjaaminen ja kannustaminen liikkumaan ja pitämään keho liikkuvana. Liike ja harjoittelu ovat myös tutkimusten mukaan kiistattomasti tehokkain hoitokeino erilaisten tuki-ja liikuntaelinvaivojen hoidossa.

Ihminen on kokonaisuus

Fysioterapeuttina pyrin ottamaan asiakkaan tilanteen huomioon kokonaisvaltaisesti. Tutustun asiakkaaseen ja hänen elämäntilanteeseensa, jotta pystymme yhdessä asiakkaan kanssa realistisesti suunnittelemaan fysioterapian etenemistä. Kipuja on hyvin vaikea hoitaa, jos elämän perusasiat kuten ravinto ja palautuminen ovat rempallaan, joten kokonaisuus on tärkeä ottaa huomioon. Jokaisen asiakkaan tilanne on omanlaisensa ja vastaanotollani jokainen saa oman, yksilöllisen ja juuri hänelle sopivan käynnin sekä ohjeet jatkoa varten.

 

Kouluttautuminen on jatkuvaa

Fysioterapeutin työ on jatkuvaa oppimista ja itsensä kehittämistä. Vuosien varrella olenkin käynyt lukuisia tuki- ja liikuntaelinvaivoihin liittyviä täydennyskoulutuksia, lantionpohjan tutkimiseen ja toimintahäiriöihin, keskivartalon toimintaan ja äitiysfysioterapiaan liittyviä koulutuksia. Aito innostukseni ja halu kehittyä ammatillisesti vievät minua jatkossakin koulutuksesta toiseen.

Fysioterapian lisäksi olen käynyt elämäntapakoulutuksia liittyen liikuntaan, palautumiseen ja ravintoon. Tähän liittyen järjestän elämäntapamuutokseen ja painonhallintaan liittyviä kursseja Oulun Hyvinvointistudiolla. Lue lisää elämäntapamuutosryhmästä välilehdeltä Avaimet Elämäntapamuutokseen.

Fysioterapeutti Marjaana Koivuranta
  • Facebook

Fysioterapeutti Marjaana Koivuranta

  • Instagram

fysioterapeutti_marjaana