Niska-, hartia- ja olkapääkipujen hoito

Niskalenkki kivuista fysioterapeutin avulla

Niska-hartiaseudun kiputilat ovat nykypäivänä hyvin yleisiä.  Kipuun voi olla erilaisia vaikuttavia tekijöitä, mutta suurimmat syyt niskakipuun löytyvät usein heikoista lihaksista, jotka eivät kestä kuormitusta sekä huonosta ryhdistä, joka aiheuttaa lihaskireyksiä. Harvinaisempia niskakivun syitä ovat retkahdusvammat, tulehdukset tai kaularangan välilevynpullistumat.

Fysioterapian avulla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa niska-hartiaseudun kiputiloja. Fysioterapeutin ohjauksessa selvitetään mitkä tekijät vaikuttavat niska-hartiaseudun kipuun ja ohjataan oikeat terapeuttisetharjoitteet, joilla on vaikutusta niska-hartiaseudun lihasten hoidossa. Nousujohteisella lihasvoima- ja liikkuvuusharjoittelulla varmistetaan, että lihakset kestävät arjessa vaadittavaa kuormitusta. Niskakivun syntymisen vaikuttaviin tekijöihin on tärkeää itse vaikuttaa, esimerkiksi staattista työasentoa sekä toistuvia liikkeitä työssä on hyvä välttää tai ainakin tauottaa riittävän usein.

Sattuuko käden nostaminen ylös? Tuntuuko kipua olkapäässä treenatessa?

Olkapään kivun taustatekijöinä voivat olla olkanivelen äkillinen kuormitus, vamma, kuormittava työ, liikekontrollihäiriö sekä ikä. Fysioterapialla on suuri merkitys olkapään kivun hoidossa. Konservatiivisella hoidon avulla voidaan vaikuttaa merkittävästi kivun vähentymiseen. Fysioterapeutti tutkii kivun syyn ja ohjaa oikeanlaisia aktiivisia harjoitteita, joilla vaikutetaan olkapään ja lavan hallintaan, liikkuvuuteen sekä kuormituksenkestävyyteen.

DSC02382.jpg

Palvelusta vastaavat fysioterapeutit

marjaana koivuranta1.jpg
Marjaana Koivuranta

Fysioterapeutti 

Vastuualueet:

-skolioosin hoito

-selkäkipujen hoito

-spiraalistabilaatiomenetelmä

-leikkausten jälkeinen kuntoutus

-rintasyöpäleikkauksen jälkeinen kuntoutus

-olkapäävaivojen kuntoutus

Jenni Sakko

Fysioterapeutti, Physio Trainer

Vastuualueet:

-niska- ja hartiaseudun vaivojen kuntoutus

-olkapäävaivojen kuntoutus

-sydänoireisten kuntoutus ja liikuntavalmennus

-elämäntapamuuttujien valmennus

-personal training

-pienryhmävalmennus

-kehonhuoltoryhmät