Alaraajaongelmat kuntoon etäfysioterapialla!

Ihminen ottaa päivittäin tuhansia kävelyaskeleita, kun jalat vievät meitä paikasta toiseen. Jalkojen päällä vietetään siis suhteellisen paljon aikaa, minkä vuoksi olisi tärkeä huolehtia jalkojen palautumista ja hyvinvoinnista. Kipu jaloissa, polvissa, lonkissa tai jopa selässä kertoo, että alaraajojen toiminnassa on jotain häiriötä. Jalkojen alueen ongelmat saattavat heijastua koko kehoon, jolloin tarvitaan alaraajafysioterapiaa. Nyt sinulla on mahdollisuus hoitaa alaraajaongelmiasi kotoa käsin! Alaraajoihin erikoistunut fysioterapeutti Terhi Jokela auttaa sinua parantamaan kehosi toimintaa ja liikkumaan jälleen kivuttomasti.


Vaivasenluu vaivattomaksi -paketti

Tiesitkö, että on olemassa paljon keinoja, joilla voit itse vaikuttaa vaivasenluusta aiheutuviin oireisiin. Vaikka vaivasenluun taustalla on osittain geenit, ovat ongelmat usein toiminnallisia. Vaivasenluun etenemistä voidaan hidastaa ja myös pysäyttää kokonaan muun muassa täsmäharjoitteilla. Tämä paketti on juuri sinua varten, jos sinulla on vaivasenluu tai jokin muu jalkaterän tai varpaiden ongelma. Paketti sisältää 3 x etäfysioterapiatapaamista. Video- ja ääniyhteyden välityksellä fysioterapeutti ensin haastattelee, teettää testejä ja laatii hoitosuunnitelman sinun kanssasi. Lisäksi fysioterapeutti ohjaa sinulle sopivat harjoitteet. Saat myös neuvoja ja vinkkejä esimerkiksi jalkineasioihin ja ortoosien käyttöön. Kolmen kerran paketti mahdollistaa myös harjoitteiden nousujohteisuuden, mikä on oleellista kehittymisen kannalta.

Kantapääkipu kuriin -paketti

Jalkapohjan ja kantapään kiputilat ovat hyvin yleisiä. Vaiva johtuu usein jalkaterän ja nilkan häiriintyneestä toiminnasta ja lihasepätasapainosta. Esimerkiksi kantakalvon ja pitkittäisen sisäholvikaaren alueelle tulee liiallista kuormitusta kudosten sietokykyyn nähden. Tällaisissa ongelmissa on tärkeää hallita kudoksiin kohdistuvaa rasitusta sekä parantaa jalkaterän ja nilkan toimintaa esimerkiksi kudoksia vahvistavilla täsmäharjoitteilla. Tämä paketti antaa sinulle keinot saada kivut kuriin ja parantaa jalkojen toimintaa. Kolmen kerran etäfysioterapiatapaamisissa haastatellaan, testataan ja ohjeistetaan juuri sinulle oikeanlaiset harjoitteet. Useampi tapaaminen varmistaa nousujohteisuuden ja sen, että kivut pysyvät kurissa myös tulevaisuudessa.

Juoksijan/ hyppääjän polvi -paketti

Polvikivut ovat yksi yleisimmistä tuki- ja liikuntaelimistönvaivoista. Juoksijan polvessa kipu on usein polven ulkosivulla, kun taas hyppääjän polvessa kipukohta on polven edessä, polvilumpion alapuolella. Nämä vaivat ovat rasitusperäisiä, jotka syntyvät kudoksiin kohdistuvasta liiallisesta kuormituksesta. Lisäksi taustalla on usein epätasapainoa lantion ja lonkan alueen lihasten toiminnassa. Tämä paketti sisältää kolme etäfysioterapiatapaamista, joissa haastatellaan, testataan liikehallintaa, lihasvoimia ja liikkuvuutta sekä laaditaan suunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Fysioterapeutti antaa ja ohjeistaa yksilölliset harjoitteet, joita aika ajoin kehitetään ja haastetaan matkan varrella.


Lisätietoa alaraajafysioterapiasta ja paketeista saa sähköpostitse terhi@oulunhyvinvointistudio.fi

Kuinka etäfysioterapia toimii:

Etäfysioterapia toteutetaan tietoturvallisen videoneuvottelupalvelun välityksellä, joka mahdollistaa asiakkaan ja terapeutin välisen video- ja ääniyhteyden. Etäyhteyden avulla onnistuu vuorovaikutteinen työskentely terapeutin ja asiakkaan välillä. Etäkuntoutuksen edellytyksenä on, että asiakkaalla on tietokone, internet-yhteys sekä sähköpostiosoite. Älypuhelinta tai tablettia voi myös käyttää. Nettiyhteyden tulee olla riittävä videokuvan ja äänen jakamiseen.


Varaa aika ajanvarausjärjestelmän kautta haluamallesi asiantuntijalle. Käytämme etäfysioterapiaan Zoom -ohjelmaa. Aikaa edeltävänä päivänä saat sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla pääset fysioterapeuttisi kanssa etäyhteyteen sovittuna aikana. Ensimmäisellä kerralla laitteellesi latautuu Zoom- ohjelma.


Lisätietoja etäfysioterapiasta TÄSTÄ

254 katselukertaa0 kommenttia