Mistä fysioterapiassa on kyse?

Päivitetty: 11. helmi 2020

Tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin, kuten selkäkipuun, niskakipuun, urheiluvammoihin, nivelrikkoon ja muihin vastaaviin ongelmiin voidaan käyttää hoitona fysioterapiaa. Mutta mistä fysioterapiassa oikeastaan on kyse? Kenelle fysioterapia sopii? Voisitko sinä hyötyä fysioterapiasta ja miten?


Fysioterapialla hoidetaan niin aikuisia, lapsia kuin ikääntyneitäkin, sairaita ja terveitä, vaikeavammaisia ja huippu-urheilijoita, naisia, miehiä, mielenterveysongelmista kärsiviä ja monia muita asiakasryhmiä. Fysioterapia voi tapahtua vastaanotolla, asiakkaan kotona, uimahallissa, kuntosalilla, työpaikalla, hiihtoladulla tai vaikka ruokakaupassa. Fysioterapia voi olla ennaltaehkäisevää tai hoitavaa tai fysioterapiaa voidaan käyttää parantumattomissa sairauksissa tilanteen pitämisenä ennallaan tai hidastaa tilan heikkenemistä. Lienee selvää, että fysioterapia on hyvin laaja käsite ja fysioterapeutteja on joka lähtöön. Jotta kirjoituksesta ei tulisi nälkävuoden mittaista, kerron tässä fysioterapiasta, jota Oulun Hyvinvointistudion tarjoaa.
Oulun Hyvinvointistudio on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiaan. Se tarkoittaa sitä, että tyypillisimmin asiakkailla on erilaisia kipuja, kuten selkäkipuja tai urheiluvammoja, jonka vuoksi fysioterapiaan tullaan. Tuki- ja liikuntaelinten fysioterapian lisäksi olemme erikoistuneet äitiysfysioterapiaan, lantionpohjan fysioterapiaan, alaraajafysioterapiaan ja leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen. Osaamme auttaa sinua erityisesti näissä asioissa:


-Selkäkivut, välilevyn pullistumat, SI-nivelen ongelmat

-Alaraajakivut kuten lonkka-, polvi-, nilkka- ja jalkaterän kivut kuten plantaarifaskiitti

-Nivelrikko tai nivelen kulumat

-Raskauden aikainen liikunta tai raskauden aikaiset kivut

-Raskauden jälkeinen kuntoutus, vatsalihasten erkauma, lantionpohjan kuntoutus, virtsankarkailu, raskauden jälkeinen liikunta

-Erilaisten leikkausten, kuten selkä-, polvi- ja olkapääleikkausten tai rintasyöpäleikkausten jälkitilat ja kuntoutus

-Liikunta- ja urheilufysioterapia, aktiivi- ja kuntoliikkujan vammoja ennaltaehkäisevä fysioterapia

-Kuntouttavat kuntosali- ja liikuntaohjelmat

-Terveellisten elämäntapojen ohjaus niin liikunnan, unen ja palautumisen kuin ravinnonkin suhteen


Kuinka eroamme muista samantyyppisistä toimijoista?


1. Koulutus Fysioterapeutti on ammattikorkeakoulutuksen saanut Valviran hyväksymä terveyden ammattilainen. Fysioterapetin toimintaa säätelee laki ja valvoo Valvira. Fysioterapeutti on myös aina vakuuttanut asiakkaansa potilasvakuutuksella. Muilla samantyyppisillä toimijoilla ei välttämättä ole samanlaista valvontaa ja vakuutuksen suomaa turvaa.


2. Lisäkoulutus Nämä asiat ovat kuitenkin vain vähimmäisvaatimus ja meillä Oulun Hyvinvointistudiolla asiat on viety pidemmälle. Fysioterapeuttimme kouluttautuvat säännöllisesti, vähintään 4 koulutusta vuoden aikana, sen lisäksi käymme tasaisin väliajoin pidempiä koulutuskokonaisuuksia. Seuraamme tiiviisti sekä oman alamme, että muiden, alaamme risteävien ammattikuntien tutkimusta ja uusinta tietoa. Fysioterapiamme on aina 100 % yksilöllistä. Käytämme uusinta teknologiaa ja kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme. Olemme rohkeita, luomme uusia käytäntöjä asiakkaiden hyväksi ja saneeraamme vanhoja käytänteitä. Olemme mukana fysioterapia-alan kehittämisessä.


3. Kokonaisvaltaisuus Me toimimme kokonaisvaltaisesti asiakkaan hyväksi. Suuri osa tuki- ja liikuntaelinoireista, kuten esim. 90 % selkäkivuista, on hyvin paljon kytköksissä nykyiseen elämäntyyliimme. Passiivinen, vähän liikuntaa sisältävä, stressaava ja huonolla ruokavaliolla ryyditetty elämäntyylimme altistaa meitä erilaisille kiputiloille. Meidän tehtävämme on myös tsempata sinua voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin, ei vain hoitaa oiretta tai kipua. Näin pääsemme tulokseen, joka säilyy!


4. Mentaalinen tuki Fyysisen hyvinvoinnin ohjauksen, kannustuksen ja tsemppauksen lisäksi autamme myös mentaalipuolella. Usein asiakkailla on liiallista liikkumisen pelkoa ja vääriä luuloja omasta kyvystään tehdä asioita. Meidän tehtävämme on purkaa näitä pelkoja ja auttaa sinua löytämään omat voimavarasi. Pelottavilta kuulostavat diagnoosit, kuten välilevyn pullistuma, pantaarifasciitti, nivelrikko, prolapsi tai vatsalihasten erkauma, saattavat lamauttaa ja kohta tilanne on, että et uskalla tehdä juuri mitään! Me kerromme sinulle, mikä tila kehossasi on, kuinka se hoidetaan ja valamme uskoa parempaan huomiseen. Tämä helpottaa henkistä stressiä ja auttaa sinua löytämään omat voimasi. Aina on jotakin, mitä voi tehdä!


Tule vastaanotolle, me autamme sinua!


50 katselukertaa0 kommenttia