Skolioosin oireet kuriin etäfysioterapian avulla

Päivitetty: 26. maalis 2020

Suomessa skolioosin hoito on pääasiassa seurantaa, korsettihoitoa ja leikkauksia. Skolioosispesifien harjoitteiden vaikutuksista on positiivista tutkimusnäyttöä, mutta Suomessa niiden käyttö on vielä vähäistä.


Skolioosispesifit harjoitteet sisältävät kehon asennon ja -linjauksen harjoitteita, vahvistavia lihasharjoitteita ja päivittäisten toimien läpikäymistä. Vahvistavat harjoitteet ovat kirjallisuudessa tarkoittaneet perinteisesti selkä- ja vatsalihasharjoitteita. Tänä päivänä vahvistavilla harjoitteilla on laajempi merkitys ja harjoitteilla onkin tarkoitus vahvistaa linjatusti koko kehoa. Spiraalistabilaatio -menetelmä (SPS) on tehokas harjoitusmenetelmä kehon vahvistamiseksi ja sillä on saatu erinomaisia tuloksia nimenomaan skolioosin hoidossa. Lue lisää Spiraalistabilaatiosta TÄSTÄ. Lisäksi aiheesta on useita kirjoituksia Tietopankki -välisivulla.SPS -harjoittelu sopii erityisen hyvin skolioosin hoitoon.

Fysioterapeuttimme Marjaana Koivuranta on erikoistunut skolioosin hoitoon ja Spiraalistabilaatio -harjoitteluun. Skolioosin oireet kuriin -paketti sisältää 3x etäfysioterapiaa, joiden aikana kartoitetaan tilanne ja käydään läpi skolioosin hoitoon tarkoitettuja spesifejä harjoitteita sekä keinoja, kuinka voi huomioida skolioosia arkiaskareissa. Mikäli haluat opetella SPS -menetelmän, tarvitset käyttöön SPS -vastusnauhan, joka voidaan lähettää sinulle postitse. Laita siinä tapauksessa ajanvarauksen lisätieto -kenttään tieto, että haluat ostaa myös SPS -nauhan ja osoite, johon nauha lähetetään. Nauhan hinta postikuluineen on 40e. Huomiothan, että SPS -nauha on n. 2m pitkä, joten tarvitset tilaa harjoitteita tehdessäsi.


Jos haluat saada lisätietoja skolioosin hoidosta tai Spiraalistabilaatiosta, voit laittaa kysymyksesi sähköpostitse marjaana@oulunhyvinvointistudio.fi.


Kuinka etäfysioterapia toimii:

Etäfysioterapia toteutetaan tietoturvallisen videoneuvottelupalvelun välityksellä, joka mahdollistaa asiakkaan ja terapeutin välisen video- ja ääniyhteyden. Etäyhteyden avulla onnistuu vuorovaikutteinen työskentely terapeutin ja asiakkaan välillä. Etäkuntoutuksen edellytyksenä on, että asiakkaalla on tietokone, internet-yhteys sekä sähköpostiosoite. Älypuhelinta tai tablettia voi myös käyttää. Nettiyhteyden tulee olla riittävä videokuvan ja äänen jakamiseen.


Varaa aika ajanvarausjärjestelmän kautta haluamallesi asiantuntijalle. Käytämme etäfysioterapiaan Zoom -ohjelmaa. Aikaa edeltävänä päivänä saat sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla pääset fysioterapeuttisi kanssa etäyhteyteen sovittuna aikana. Ensimmäisellä kerralla laitteellesi latautuu Zoom- ohjelma.


Lisätietoa etäfysioterapiasta TÄSTÄ


135 katselukertaa0 kommenttia