Skolioosin oireet kuriin etäfysioterapian avulla

Päivitetty: kolme päivää sitten

Suomessa skolioosin hoito on pääasiassa seurantaa, korsettihoitoa ja leikkauksia. Skolioosispesifien harjoitteiden vaikutuksista on positiivista tutkimusnäyttöä, mutta Suomessa niiden käyttö on vielä vähäistä.


Skolioosispesifit harjoitteet sisältävät kehon asennon ja -linjauksen harjoitteita, vahvistavia lihasharjoitteita ja päivittäisten toimien läpikäymistä. Vahvistavat harjoitteet ovat kirjallisuudessa tarkoittaneet perinteisesti selkä- ja vatsalihasharjoitteita. Tänä päivänä vahvistavilla harjoitteilla on laajempi merkitys ja harjoitteilla onkin tarkoitus vahvistaa linjatusti koko kehoa. Spiraalistabilaatio -menetelmä (SPS) on tehokas harjoitusmenetelmä kehon vahvistamiseksi ja sillä on saatu erinomaisia tuloksia nimenomaan skolioosin hoidossa. Lue lisää Spiraalistabilaatiosta TÄSTÄ. Lisäksi aiheesta on useita kirjoituksia Tietopankki -välisivulla.SPS -harjoittelu sopii erityisen hyvin skolioosin hoitoon.

Fysioterapeuttimme Marjaana Koivuranta on erikoistunut skolioosin hoitoon ja Spiraalistabilaatio -harjoitteluun. Skolioosin oireet kuriin -paketti sisältää 3x etäfysioterapiaa, joiden aikana kartoitetaan tilanne ja käydään läpi skolioosin hoitoon tarkoitettuja spesifejä harjoitteita sekä keinoja, kuinka voi huomioida skolioosia arkiaskareissa. Mikäli haluat opetella SPS -menetelmän, tarvitset käyttöön SPS -vastusnauhan, joka voidaan lähettää sinulle postitse. Laita siinä tapauksessa ajanvarauksen lisätieto -kenttään tieto, että haluat ostaa myös SPS -nauhan ja osoite, johon nauha lähetetään. Nauhan hinta postikuluineen on 40e. Huomiothan, että SPS -nauha on n. 2m pitkä, joten tarvitset tilaa harjoitteita tehdessäsi.


Jos haluat saada lisätietoja skolioosin hoidosta tai Spiraalistabilaatiosta, voit laittaa kysymyksesi sähköpostitse marjaana@oulunhyvinvointistudio.fi.


Kuinka etäfysioterapia toimii:

Etäfysioterapia toteutetaan tietoturvallisen videoneuvottelupalvelun välityksellä, joka mahdollistaa asiakkaan ja terapeutin välisen video- ja ääniyhteyden. Etäyhteyden avulla onnistuu vuorovaikutteinen työskentely terapeutin ja asiakkaan välillä. Etäkuntoutuksen edellytyksenä on, että asiakkaalla on tietokone, internet-yhteys sekä sähköpostiosoite. Älypuhelinta tai tablettia voi myös käyttää. Nettiyhteyden tulee olla riittävä videokuvan ja äänen jakamiseen.


Varaa aika ajanvarausjärjestelmän kautta haluamallesi asiantuntijalle. Käytämme etäfysioterapiaan Zoom -ohjelmaa. Aikaa edeltävänä päivänä saat sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla pääset fysioterapeuttisi kanssa etäyhteyteen sovittuna aikana. Ensimmäisellä kerralla laitteellesi latautuu Zoom- ohjelma.


Lisätietoa etäfysioterapiasta TÄSTÄ


Kysy meiltä
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

© Oulun Hyvinvointistudio 2018