Spiraalistabilaatiosta helpotus skolioosin tuomiin oireisiin


Kaisa on 35v nainen, joka on kärsinyt lapsuudesta saakka idiopaattisen skolioosin aiheuttamista vaivoista. Spiraalistabilaatio eli SPS on harjoittelumuoto, jolla on saatu erittäin hyviä ja pysyviä tuloksia skolioosin hoidossa. Kaisan kanssa aloitimme SPS -harjoittelun n.1kk sitten.


Spiraalistabilaatio harjoitteet lisäävät tilaa selkänikamien väliin ja saavat aikaan selän ojennuksen, joka vähentää painetta välilevyissä ja parantaa niiden aineenvaihduntaa

Tässä Kaisan omia ajatuksia harjoittelusta;


"Olen nyt reilun kuukauden verran tehnyt päivittäin Marjaanan ohjaamia spiraalistabilaatioharjoituksia. Harjoituksia teen kolme kertaa päivässä, noin 10-20 minuuttia kerrallaan. Aloitin harjoittelun, koska halusin saada helpotusta skolioosin tuomiin selkävaivoihini. Selkävaivat ovat olleet minulle arkipäivää selän lihasten ollessa lähes jatkuvasti jumissa. Minulla on ollut toistuvasti niin niska- ja hartiakipuja, niiden aiheuttamia jännityspäänsärkyjä, sekä rintarangan ja alaselän jumeja. Myös SI-nivelet ovat ajoittain vaivanneet. Harrastan aktiivisesti ja monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja, joista toki on ollut apua selän tilanteeseen, mutta halusin kokeilla jotain vieläkin tehokkaampaa.


Spiraalistabilaatioharjoitukset ovat alusta asti tuntuneet todella hyviltä selälleni. Varsinkin alussa konkreettisesti tunsin, kuinka harjoitukset venyttivät kireitä lihaksia ja saivat veren virtaamaan kireissä lihaksissa ja aiheuttivat näin mukavan lämmön tunteen koko selkään. Jo näistä tuntemuksista pystyin päättelemään, että tämä homma todella toimii. Nyt, reilua kuukautta myöhemmin, selkäni on selkeästi paremmassa kunnossa. Selkä ei ole enää niin jumissa koko aikaa ja jännityspäänsärytkin ovat vähentyneet. Jos jumeja/kipuja tulee, niin ne menevät ohi, kun taas aiemmin ne saattoivat kestää viikonkin verran. Koen, että nämä harjoitukset ovat tehneet todella hyvää selälleni ja aion ehdottomasti jatkaa niiden tekoa. Mielenkiinnolla odotan millaisia vaikutuksia näillä harjoitteilla on vielä pidemmällä aikavälillä."


Aktiivinen SPS -harjoittelu on tuottanut tulosta ja skolioosi on selvästi suoristunut!

Lisää Spiraalistabilaatiosta voit käydä lukemassa TÄSTÄ


Kysy meiltä
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

© Oulun Hyvinvointistudio 2018