Urheilufysioterapia etänä

Kun fysioterapiaa tehdään etänä, on erityisen tärkeää että ennakkotiedot on täytetty huolella. Mitä enemmän informaatiota terapeutilla on ennen varattua aikaa, sitä paremmin voidaan valmistautua ja sitä kautta edetä terapiassa tehokkaasti. Tällä hetkellä tarjolla on kaksi urheilufysioterapiapakettia (3x45min):


Urheiluvamman kuntoutuspaketti Sinulle, jota vaivaa harjoittelusta syntynyt vamma tai olet kuntoutumassa leikkauksesta ja tarkoituksena on palata järkevästi urheilun pariin. Aloitetaan selvittämällä nykyinen taso tutkivilla testeillä ja haastattelulla. Sen jälkeen tehdään jatkosuunnitelma, joka mahdollistaa kehittävän harjoittelun jo kuntoutuksen aikana ja ohjataan nykyiselle tasolle sopivat kuntouttavat harjoitteet. Harjoittelussa edetään kuntoutus edellä nousujohteisesti, kunnes vamma ei enää hidasta menoa.

Kuntoutusjakso eroaa normaaliharjoittelukaudesta monella tapaa. Kun tietynlainen harjoittelu on estynyt, voidaan aika käyttää hyödyksi ja keskittyä muiden osa-alueiden parantamiseen. Modernissa urheilufysioterapiassa pyritään siihen, että kuntoutuksen lopulla voit olla osalta ominaisuuksiltasi jopa paremmalla tasolla kuin ennen vammaa.


Urheilijan oheisharjoittelu- ja valmennuspaketti Tavoitteellisesti harjoittelevalle urheilijalle, jonka harjoittelu kaipaa monipuolista lajia tukevaa oheisharjoitteluohjelmaa ja nousujohteista valmennusta suorituskyvyn parantamiseen. Käytännössä aloitetaan testeillä, joissa tarkastellaan toimintaa, liikettä ja fyysistä lähtötasoa. Testien ja lajianalyysin pohjalta rakennetaan heikkoja linkkejä vahvistava oheisharjoitteluohjelma, jonka tarkoitus on suorituskyvyn parantamisen lisäksi ennaltaehkäistä lajille ominaisia urheilu- ja rasitusvammoja monipuolistamalla harjoittelua.

Liian yksipuolinen rasitus ja huonosti ohjelmoitu harjoittelu voivat aiheuttaa rasitus- ja urheiluvammoja. Harjoittelun intensiteettiä tai ärsykkeiden määrää on lisätty liikaa lyhyessä ajassa tai palautumisesta ei ole pidetty huolta, jolloin adaptaatiota ei tapahdu toivotusti. On siis tärkeää, että oheisharjoittelussa on lajille vastapainoksi myös erilaista liikettä ja haastetta kehonhuoltoa unohtamatta.


Fysioterapeuttimme Matias on erikoistunut urheilijoiden fysioterapiaan ja valmentamiseen. Mikäli urheilufysioterapiasta jäi kysyttävää ole rohkeasti yhteydessä sähköpostilla matias@oulunhyvinvointistudio.fi

Kuinka etäfysioterapia toimii:

Etäfysioterapia toteutetaan tietoturvallisen videoneuvottelupalvelun välityksellä, joka mahdollistaa asiakkaan ja terapeutin välisen video- ja ääniyhteyden. Etäyhteyden avulla onnistuu vuorovaikutteinen työskentely terapeutin ja asiakkaan välillä.

Etäkuntoutuksen edellytyksenä on, että asiakkaalla on tietokone, internet-yhteys sekä sähköpostiosoite. Älypuhelinta tai tablettia voi myös käyttää. Nettiyhteyden tulee olla riittävä videokuvan ja äänen jakamiseen.


Varaa aika ajanvarausjärjestelmän kautta haluamallesi asiantuntijalle. Käytämme etäfysioterapiaan Zoom -ohjelmaa. Aikaa edeltävänä päivänä saat sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla pääset fysioterapeuttisi kanssa etäyhteyteen sovittuna aikana. Ensimmäisellä kerralla laitteellesi latautuu Zoom- ohjelma, jotta voit käyttää ohjelmaa.


Lisätietoa etäfysioterapiasta TÄSTÄ

25 katselukertaa0 kommenttia