Selkäkipujen kuntoutus

Selkäkivun ei tarvitse rajoittaa elämää!

Suurin osa meistä kärsii selkäkivuista jossakin vaiheessa elämäänsä. Tavallisin kohde on alaselkä, jonka tehtävänä on taivuttaa vartaloa ja kantaa ylävartalon kuormaa.
Useimmiten selkäkipu on voimakkaista oireista huolimatta hyvänlaatuista ja leikkauksia tarvitaan vain harvoin.

Yleensä selkäkipu menee itsestään ohi 4-6 viikon kuluessa. Usein selkäkivut kuitenkin uusiutuvat tai jäävät vaivaamaan pidemmäksi aikaa. Iso osa kroonisista selkäkivuista on ns. epäpsesifejä eli tarkkaa diagnoosia ei löydetä. Mikäli selkäkipu ”jää päälle” ja vaivaa joka päivästä elämää, estää tekemästä asioita ja rajoittaa liikkumista, on syytä hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Pääpaino selkäkivun fysioterapiassa on terapeuttisella harjoittelulla. Ammattitaitoisen fysioterapeutin ohjauksessa harjoittelu on turvallista ja etenee nousujohteisesti.

Harjoittelun ansiosta selkäkipua voidaan helpottaa ja auttaa kehoa toimimaan oikein. Kivun serauksena voi tulla myös tarpeetonta liikkumisen pelkoa, joka ylläpitää oireita. Fysioterapeutin ohjaamat harjoitteet palauttavat normaalin liikkeen kehoon ja samalla lieventävät liikkumisen pelkoa.

Erilaisten diagnoosejen ei kuulu rajoittaa elämää! Tavallista on, että pelottavalta kuulostava diagnoosit kuten välilevyn pullistuma, selkäranga rappeuma, välilevytyrä, nikamasiirtymä ja selkärangan ahtauma aiheuttavat turhia pelkoja ja liikerajoituksia jopa vuosikausiksi. Älä anna selkäkivun lannistaa sinua vaan anna meidän auttaa! Kaikki Oulun Hyvinvointistudion fysioterapeutit osaavat auttaa sinua selkäkipusi hoidossa.

DSC02367.jpg

Palvelusta vastaavat fysioterapeutit

marjaana koivuranta1.jpg
Marjaana Koivuranta

Fysioterapeutti 

Vastuualueet:

-äitiysfysioterapia

-skolioosin hoito

-selkäkipujen hoito

-spiraalistabilaatiomenetelmä

-leikkausten jälkeinen kuntoutus

-rintasyöpäleikkauksen jälkeinen kuntoutus

-olkapäävaivojen kuntoutus

matias-pahkala.jpg
Matias Pahkala

Fysioterapeutti

Vastuualueet:

-urheilufysioterapia

-aktiiviliikkujan fysioterapia

-urheiluvammojen kuntoutus

-fysiikkavalmennus ja personal training

-voimavalmennus

-pienryhmävalmennus

Lisätietoa blogikirjoituksessa: