Sydänkuntoutus

Ammattitaitoista kuntoutusta sydänsairauksiin

Fysioterapeutti auttaa ja opastaa sydänkuntoutujan takaisin aktiiviseen elämään. Liikunta ja oikeanlainen ravinto ovat olennainen osa sydänkuntoutusta. Sydänkuntoutuksen tavoitteena on edistää sydänpotilaan toipumista ja tarjota edellytyksiä palata normaaliin arkeen. Liikunta ei poista sydänsairautta, mutta sillä on tutkitusti useita eri positiivisia vaikutuksia sydänsairauksien hoidossa. Liikunnan avulla voidaan edistää toipumista, parantaa sydän- ja hengityselimistön suorituskykyä, kohottaa kuntoa sekä alentaa kolesteroliarvoja ja laskea verenpainetta.

Kuntoutuminen sydäninfarktista ja pallolaajennuksesta on hyvä aloittaa jo kotiin päästyä. Aluksi liikunnan määrään vaikuttavat infarktin laajuus ja mahdolliset komplikaatiot sekä kuntoutujan ikä ja peruskunto. Toipilasvaiheen aikana on tärkeää lisätä monipuolista liikuntaa asteittain, jolloin asiantunteva fysioterapeutti tukee ja auttaa sinua löytämään sopivan tason nousujohteiselle liikunnalle. Monipuolinen liikunta sisältää peruskestävyys- ja lihasvoimaharjoittelun lisäksi liikkuvuusharjoittelua.

Suunnittelemme yhdessä kanssasi sinulle sopivan liikuntasuunnitelman, joka mahdollistaa paluun normaaleihin arjen toimintoihin ja antaa sinulle mahdollisuuden nauttia liikunnasta.

DSC02376.jpg

Palvelusta vastaavat fysioterapeutti

Jenni Sakko

Fysioterapeutti, Physio Trainer

Vastuualueet:

-niska- ja hartiaseudun vaivojen kuntoutus

-olkapäävaivojen kuntoutus

-sydänoireisten kuntoutus ja liikuntavalmennus

-elämäntapamuuttujien valmennus

-personal training

-pienryhmävalmennus

-kehonhuoltoryhmät