Urheilufysioterapia

Urheilutulokset nousuun fysioterapeutin avulla!

Urheilufysioterapia on tarkoitettu aktiiviliikkujille ja -urheilijoille. Urheilufysioterapia pitää sisällään kuntoutuksen loukkaantumisen jälkeen mutta urheilufysioterapiassa käy myös täysin terveitä urheilijoita ja liikkujia. Terveen urheilijan urheilufysioterapiassa voidaan tutkimalla ja testaamalla löytää niin sanottuja heikkoja linkkejä, kohdistaa harjoittelua niiden vahvistamiseen ja mm. ominaisuuksien parantamiseen, lajin vaatimukset mielessä pitäen.

Vahvistamalla urheilijan heikkouksia, voidaan saada huomattavaa eroa myös lajisuorituksiin. Esimerkiksi dynaamisen tasapainon ja räjähtävän voimantuoton kehittäminen voi näkyä lajisuorituksissa onnistumisten määrän lisääntymisenä, mikä taitolajeissa on kehityksen kannalta hyvinkin oleellista. Samalla heikkouksien kartoittamisella ja niiden vahvistamisella pyritään vähentämään loukkaantumisriskiä. Loukkaantumiset ovatkin urheilijan uralla isoimpia hidastavia tekijöitä.

Urheilufysioterapiassa pyritään saavuttamaan urheilijan optimaalinen toimintakyky ja sitä kautta parantamaan suorituskykyä ja laskemaan loukkaantumisriskiä. Suorituskyky voi kuntoutuksen aikana jopa joltain osin parantua, jos harjoitteluohjelma rakennetaan järkevästi ja alusta asti tavoitteet asetetaan urheilijan kanssa suorituskyky edellä. Näin tapahtui muun muassa Tanja Poutiainen-Rinteelle, joka loukkasi polvensa ja toteutti kuntoutuksensa Kroatiassa intensiivijaksojen muodossa. Esimerkiksi eturistisiteen kuntoutuksen kestäessä keskimäärin 9kk, kuntoutusta voidaan toteuttaa siten että voimavaroja ohjataan lajitreenin vähentyessä esimerkiksi voimaharjoitteluun. Onkin useita kuntoutuskokemuksia, joissa urheilija lajiin palatessaan on tuntenut itsensä voimatasoiltaan vahvemmaksi, kuin ennen loukkaantumista. Fysioterapeutti voi olla yhteyksissä urheilijan muun valmennuksen kanssa, jolloin kaikki ovat samalla kartalla harjoittelun ja/tai kuntoutuksen toteutuksesta.

DSC02349.jpg

Palvelusta vastaavat fysioterapeutti

matias-pahkala.jpg
Matias Pahkala

Fysioterapeutti 

Vastuualueet:

-urheilufysioterapia

-urheiluvammojen kuntoutus

-aktiiviliikkujan fysioterapia

-suorituskykyvalmennus

-voimavalmennus

-PT-valmennus

Yhteystiedot:

matias@oulunhyvinvointistudio.fi

050-5271611